Algemene informatie

De zelfverzekerde Cornish Rex kan goed samen met andere huisdieren en bij kinderen ze passen zich gemakkelijk aan. Het is een kat die van mensen houdt, hen continu zal volgen, wachtend op de gelegenheid om op schoot te zitten en knuffelen. Ook zijn ze drukke, ondernemende, onderzoekende, intelligente katten. Ze zullen altijd speels en aanhankelijk blijven, die sterk op mensen zijn gericht en altijd zullen blijven.

 

Ze zijn bekend met hondachtig gedrag. Dit kan je bijvoorbeeld merken door het apporteren van speelgoed. Dat is: het steeds terug komen brengen van weggegooid speelgoed. Ook hebben wij onze katten leren zitten. Als je thuis komt zeggen ze elke keer gedag en laten ze je het liefst pratend niet alleen. De mogelijkheden met dit ras is echt oneindig. 

 

Ook zijn er veel Cornish Rex katten die van water houden, zoals die van ons. Een warm bad vinden ze heerlijk! Ik heb het ze vooral geleerd mochten ze in de toekomst een keer een medisch bad nodig hebben.

Houd er rekening mee dat het goede springers zijn die in de armen van de eigenaren springen en vervolgens op de schouder meeliften.

 

Verwacht niet dat u een luie schootkat krijgt die altijd doet wat u wilt. Integendeel, dit ras weet wat hij wil en het woord nee vinden ze niet fijn. Dit zullen ze u laten merken. Wel zijn ze goed te trainen en hoe meer tijd u met de kat door brengt hoe intenser de band. Onze voorkeur is dan ook dat de kat naar een gezin gaat waar al katten/honden wonen. 

 

Uiterlijk

De Cornish Rex is een slanke, ranke gespierde kat met grote oren. De kat heeft expressieve ogen en krullende snorharen. Hun lichaamsbouw maakt het ze snel en soepel. Ze hebben een extreem korte zachte donzig warme krullen vacht. Dit komt omdat ze alleen maar dekharen hebben. Dit maakt ze wel gevoeliger voor kou. Dit kan je goed opvangen door veel warme plekjes en eventueel een jasje waar nodig. Daarentegen verharen ze amper!! Ideaal voor een haarvrij huis! En dit kan ook goed helpen bij allergieën. De vacht is erg gemakkelijk te verzorgen en een vuistregel is hoe minder verzorging, hoe beter. 

 

Het gewicht van de Cornish Rex is gemiddeld 3,5 tot 4,5 kg voor mannen en 2 tot 3,5 kg voor vrouwen. De gemiddelde levensverwachting van een Cornish Rex is tussen de 12 en de 18 jaar. 

 

Tevens raad ik aan om vaak in de oren te kriebelen van binnen en buiten. Dit vinden ze namelijk heerlijk!! 

Doel: mocht het ooit medisch nodig zijn om de oren schoon te maken dan heb je de kat geleerd dat dit normaal is en zul je er goed bij kunnen. 

Dit geldt ook voor het knippen van nagels, leer de kat dat dit normaal is. 

Nagels knippen: Vraag bij uw bezoek aan de dierenarts hoe u dit goed moet doen en waar op te letten. U kunt namelijk per ongeluk iets te ver in het vlees knippen en dit zal dan wat gaan bloeden. Echt een klein puntje knippen is voldoende. 

 

De Cornish Rex voelt altijd warm aan, is altijd op zoek naar warmte en deze plekjes worden hun beste vriend. Als de kat koud aanvoelt, dan heeft hij het waarschijnlijk ook koud. Heeft u een kouder huis, koop dan een trui voor de kat en zorg voor voldoende warme plekjes. Bouw indien mogelijk voor je Cornish Rex een grote buitenbehuizing waar hij veilig kan springen en klimmen buiten. Als de Cornish Rex een buitenbehuizing heeft is het nodig een katten veilige zonnebrandcrème op zijn lichaam aan te brengen om verbranding te voorkomen, zeker bij de lichte varianten. 

 

De Cornish Rex kent een grote variatie in kleur en kleurpatronen. Bij onze nestjes kittens zijn alle kleuren mogelijk.

 

Bekijk ook eens onderstaande site . Hier zijn de katten ook op te vinden en kan je berekenen wat er ongeveer uit een nestje komt: www.pawped.nl