Waar je aan moet denken

Vaccinaties

Wij verwachten dat u jaarlijks met uw kat een bezoek brengt aan de dierenarts voor een vaccinatie en een gezondheidscontrole. Er zijn twee besmettelijke ziektes bij katten waar in Nederland tegen ingeënt wordt. De kattenziekte en niesziekte.

 

Kittens krijgen hun eerste inenting als ze negen weken oud zijn. Daarna moet uw kitten ingeënt worden als hij 12 á 13 weken en één jaar oud is. Dit wordt jaarlijks herhaald. De kosten van een inenting bestaan vaak uit een consult en de kosten van de vaccinatie. Vraag altijd aan uw dierenarts tegen welke ziektes en hoe vaak uw kat ingeënt moet worden.

 

Kattenziekte en Niesziekte

  • Kattenziekte zien we het meeste bij kittens, maar ook volwassen katten met weinig weerstand tegen kattenziekte kunnen ernstig ziek worden en overlijden.
  • Niesziekte is vergelijkbaar met een neusverkoudheid. Is uw kat verder gezond, dan hoeft dit geen problemen op te leveren. Bij kittens of katten met weinig weerstand geeft niesziekte vaak ernstigere klachten zijn en kan zelfs dodelijk zijn of chronisch worden.

 

Waarom een kattenverzekering?

Je kat is onderdeel van je gezinssituatie en als er wat gebeurt, dan verdient je kat de beste zorg. Met een huisdierenverzekering voor je kat krijg je de meest voorkomende medische kosten vergoed. Is dat geen fijn idee?

U kunt bijvoorbeeld denken aan: Evidensia dierenverzekering

 

Chippen

Wij zien graag dat u kat gechipt en geregisterd wordt via de volgende websites:

chipbase.nl                dierenplatvorm.nl         huisdier-registratie.nl                    

NDG                            petbase.nl                      petlook.nl       

 

Wilt u graag het DNA en bloedgroep bepalen van u kat?

Dit kan met de volgende test; K793.

Deze test met een swab kunt u bestellen bij: Laboratorium Dr. van Haeringen te Wageningen. Via de site: www.combibreed.nl Test K 793 bepalen.

    

Ontwormen

Katten moeten hun hele leven ontwormd worden. Wormen kunnen echt schadelijk zijn voor de kat en de behandeling vergeten of uitstellen kan het risico op gezondheidsproblemen vergroten. Zie overzicht:

  • Kittens worden ontwormd op de leeftijd van drie, vijf en zeven weken.
  • Hierna krijgt uw kat of kitten maandelijks een wormenkuur, tot hij zes maanden oud is. Zijn de kittens nog bij hun moeder? Dan ontwormen wij de moeder en de kittens volgens schema.
  • Vanaf zes maanden is ontwormen vier keer per jaar nodig. Zeker bij een buitenkat die veel vogeltjes of muizen vangt.
  • Heeft uw kat vlooien of vlooien gehad? Dan is ontwormen ook het advies.

Tip ontworming: zie afbeelding: Milbemax Kitten/kat;

Waarom: Dit product is werkzaam tegen de belangrijkste spoelwormen, lintwormen en haakwormen.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb